TIMBERRING

TimberRing is een eerlijk en natuurlijk sieraad. TimberRing gebruikt als basismateriaal hout. Hout is een bijzonder veelzijdig materiaal. Hout uit alle delen van de wereld wordt gebruikt om unieke ringen mee te maken.

Ieder houtsoort heeft haar eigen specifieke kleur, structuur, tekening en gewicht. TimberRing maakt op bijzondere wijze gebruik van deze kwaliteiten. TimberRing is net zo veelzijdig als hout zelf. Voor ieder mens en voor iedere vinger bestaat er een TimberRing. Puur of complex, kleurrijk of ingetogen, traditioneel of uitbundig? TimberRing is er in alle soorten en maten. Door houtsoorten te combineren ontstaan er unieke composities. Zilver wordt soms aan het hout toegevoegd om de natuurlijke kleuring van hout te ondersteunen. Het hoofdingrediënt is echter altijd hout. Het draait bij TimberRing om hout en niets anders dan hout.

TimberRing onderscheidt zich niet alleen door haar bijzonder design, maar zeker ook door het uitgebalanceerde gebruik van vaak kostbare hardhoutsoorten. Letterlijk kostbaar, maar vooral ook kostbaar in de zin van schaars… Hardhout komt namelijk van bomen die zeer langzaam groeien en niet zomaar meer aangeplant kunnen worden. Een paar gram hout is gelukkig al voldoende om een stijlvolle ring van te vervaardigen die de naam sieraad met trots mag dragen. Timberring ziet hout als het levende goud van de aarde. Met TimberRing draagt u letterlijk een stukje natuur in de vorm van een ring.

CONTACT

HOUTEN RINGEN

Ringen kunnen uit allerlei soorten materialen bestaan. Goud en zilver zijn de meest bekende en meest traditionele materialen. Ook kunststof ringen zijn wel bekend. Dat ringen ook van hout gemaakt kunnen worden is minder bekend.

TimberRing heeft gekozen om hout als basis te gebruiken. Een gedurfde keuze? Misschien, maar niet per se qua stevigheid en duurzaamheid. TimberRing heeft een productieproces ontwikkeld dat ervoor zorgt dat de ringen lang mee gaan.

Hout is en blijft echter een natuurlijk materiaal. Hout leeft. Dat is ook de schoonheid van hout. TimberRing ziet hout als het levende goud van de aarde, maar is er tegelijkertijd ook weer niet mee te vergelijken. Een zilveren of gouden ring is natuurlijk gewoon sterker dan een houten ring, maar de schoonheid van een TimberRing is wel weer groter dan die van een gouden of zilveren ring. Tenminste dat vinden wij. De TimberRing collectie is ontworpen en gemaakt door een volwaardig en kundig goudsmid. ‘Houtsmid’ Merieke Werdler laat zien dat de glans en kracht van goud ook in hout zit. Heeft u vragen over TimberRing, neem dan contact op of kijk op de site onder het kopje ‘Vragen’.

CONTACT

Wil je meer weten over TimberRing, een ring bestellen of een afspraak maken? Neem dan gerust CONTACT op. Je aanvraag wordt zo spoedig mogelijk behandeld. Meer informatie over TimberRing vind je ook onder het kopje VRAGEN. TimberRing kan gevolgd worden op TWITTER.

Met vriendelijke groet, Merieke Werdler

………………………………………………………………………………………………………………………

MAIL | Voor afspraken en het beantwoorden van vragen (for questions, orders or prices)

TELEFOON |  Bel voor vragen of het maken van een afspraak: 0641471243

BEZOEK (kaart) | Concordiastraat 37  |  3551 EL Utrecht, HOLLAND

TWITTER |  Volg TimberRing via Twitter. Blijf op de hoogte van nieuws en nieuwe designstimberring

picture-5 | picture-5

alle pagina’s die hiervan een subpagina zijn verschijnen in het menu onder ‘timberring’

collectie

alle subpagina’s van ‘collectie’ verschijnen hieronder in het menu