HOUTEERLIJK

Bomen helpen het milieu waarin we leven, door het absorberen van koolstofdioxide en het produceren van zuurstof. Bomen vormen een essentieel onderdeel van het leven op aarde. We moeten dus zuinig zijn op onze bomen en bossen. En vooral op onze tropische bossen. Want de bomen in deze bossen zijn niet meer of nog zeer moeilijk aan te planten. Het onachtzame kappen van tropische bossen vormt een belangrijke factor in de opwarming van de aarde.

Het ecologisch bewustzijn neemt gelukkig steeds meer toe. We realiseren ons in toenemende mate dat we uiterst afhankelijk zijn van onze bomen en onze bossen. TimberRing wil dit groeiende ecologische bewustzijn op een kunstzinnige manier uitdrukken en maakt duidelijk dat hout een product is dat we moeten koesteren. TimberRing ziet hout als het levende goud van de aarde en gaat er ook letterlijk zo mee om. Een paar gram hout is al voldoende om een stijlvolle TimberRing te vervaardigen.

TimberRing maakt gebruik van “afvalhout”. Dit “afvalhout” is het restmateriaal dat overblijft na het  produceren van hardhouten meubels, parketten, kozijnen enz. Zo zorgt TimberRing er in ieder geval voor dat niets van de boom verloren gaat en onderstreept met z’n bijzondere design de schoonheid en vooral de kostbaarheid van hout.

TimberRing is een eerlijk en natuurlijk sieraad met als basismateriaal hout uit alle delen van de wereld.