Hout is een natuurlijk materiaal. Hout leeft. Dat is ook de schoonheid van hout. TimberRing ziet hout als het levende goud van de aarde, maar is er tegelijkertijd ook weer niet mee te vergelijken. Een zilveren of gouden ring is natuurlijk gewoon sterker dan een houten ring, maar de schoonheid van een TimberRing is wel weer groter dan die van een gouden of zilveren ring. Tenminste dat vinden wij. De TimberRing collectie is ontworpen en gemaakt door een volwaardig en kundig goudsmid. ‘Houtsmid’ Merieke Werdler laat zien dat de glans en kracht van goud ook in hout zit. Onderstaand treft u de meest gestelde vragen aan. Heeft u verdere vragen over TimberRing, neem dan contact op.

ZIJN DE RINGEN DUURZAAM?

Hout is een sterk materiaal en door middel van een speciaal lijmproces en een uiterst secure lakmethode kan een TimberRing heel lang mee gaan. Hout is echter geen goud. Hout is een levend en natuurlijk materiaal. Dat heeft z’n charme, maar vraagt ook om wat meer voorzichtigheid en onderhoud. Na gemiddeld anderhalf jaar is het aan te raden om jouw ring opnieuw te laten schuren en lakken om de ring sterk te houden.

IS TIMBERRING GESCHIKT ALS TROUWRING?

TimberRing wordt de laatste jaren steeds vaker door mensen gebruikt als officiële trouwring. Hout is echter geen goud. Een TimberRing vraagt om wat meer zorg en onderhoud. Wanneer je dit geen probleem vindt dan is TimberRing een prima keus als trouwring. Met een TimberRing heb je zeker iets speciaals. Een TimberRing leent zich ook goed als verlovingsring, vriendschapsring of vijfjarig huwelijksring.

KUNNEN DE RINGEN TEGEN WATER?

De ringen lak ik met een twee componenten lak die water buiten houdt. Op den duur zullen er toch krasjes in lak de komen waardoor ik toch altijd adviseer om voorzichtig te zijn. Als de ring nat wordt doordat je bijvoorbeeld je handen gewassen hebt zonder de ring af te doen is dit niet zo’n probleem, maar vooral schoonmaakmiddelen tasten de lak aan. Douchen en zwemmen met een timberring om, raad ik sterk af.

HEB IK GARANTIE?

Een TimberRing heeft meer zorg nodig dan bijvoorbeeld een gouden ring. Wees bijvoorbeeld voorzichtig met water en een te zware belasting van de ring. Wanneer de ring ondanks goede zorg en onderhoud toch gebreken vertoont zal dit uiteraard hersteld worden.

WAT ZIJN DE KOSTEN VAN HET ONDERHOUD?

Jouw ring opnieuw laten schuren en lakken kost €25,-. Voor het onderhoud van 2 ringen tegelijk zijn de kosten €35,-. Je kunt jouw ring hiervoor langs brengen of toesturen. Belangrijk hierbij is om bij de ring jouw naam en contactgegevens te vermelden!

KUNNEN DE RINGEN GEGRAVEERD WORDEN?

Nee, helaas is het tot op heden nog niet gelukt de ringen op een mooi manier te graveren.

HOEVEEL TIJD IS ER NODIG OM EEN TIMBERRING TE MAKEN?

Er zijn gemiddeld zo’n 4 weken nodig voor het maken van een timberring. Met de complexiteit van de ring neemt de productietijd toe.

HOEVEEL TIJD IS ER NODIG OM OORSIERADEN TE MAKEN?

Er is gemiddeld 1 week nodig voor het maken van TimberRing oorsieraden.

KAN IK MIJN EIGEN RING SAMENSTELLEN?

Dit is zeker mogelijk, maar alleen in overleg. Je kunt hiervoor een afspraak maken. Ik adviseer je hier graag bij.

KAN MET IEDERE HOUTSOORT EEN RING GEMAAKT WORDEN?

Nee, niet iedere houtsoort is sterk genoeg om een timberring van te maken. Wanneer je zelf graag een houtsoort aandraagt, zal ik eerst moeten onderzoeken of dit houtsoort geschikt is om te verwerken in een ring.

KAN ER OOK GOUD IN DE RING WORDEN VERWERKT?

Het is zeker mogelijk om goud in de ring te verwerken.

HEB JE ANDERE VRAAG?

Mail je vraag naar info@timberring.nl en je krijgt zo spoedig mogelijk antwoord.

CONTACT

Wil je meer weten over TimberRing, een ring bestellen of een afspraak maken? Neem dan gerust CONTACT op. Je aanvraag wordt zo spoedig mogelijk behandeld. TimberRing kan gevolgd worden op TWITTER, FACEBOOK EN INSTAGRAM.

Met vriendelijke groet, Merieke Werdler

MAIL | Voor afspraken en het beantwoorden van vragen (for questions, orders or prices)

TELEFOON |  Bel voor vragen of het maken van een afspraak: 0641471243

BEZOEK (KAART) | Vlampijpstraat 94  |  3534AR Utrecht, HOLLAND