Trouw beloof je met een houten trouwring van TimberRing. Steeds meer mensen vinden dat trouw aan elkaar niet per definitie alleen met goud of zilver bezegeld kan worden. Hout is een levend, natuurlijk en ademend materiaal met haar eigen intrinsieke schoonheid. Uniek en exclusief want Merieke gaat samen met jullie aan de slag met een houten trouwring op maat. Maak een afspraak om langs te komen en de mogelijkheden te bespreken. We kunnen dan samen kijken naar de vele verschillende houtsoorten, diktes in zilver, breedte van ringen enzovoort en zo jullie eigen unieke trouwringen vormgeven.

Houtsoorten voor je houten trouwring

Merieke combineert verschillende soorten hout bij het samenstellen van je houten trouwring. Daarin ben je zelf heel vrij om te kiezen voor de combinaties die jij mooi vindt. Ook kun je kiezen om gebruik te maken van zilver, goud of roodgoud in je ring. Het typische is dat als je kiest voor de combinatie goud en hout dat dit heel mooi in elkaar opgaat terwijl bij zilver juist de tegenstelling meer wordt benadrukt. Eén ding is zeker, het is een prachtige synergie die zorgt voor een trouwring die helemaal bij jullie past en jullie liefde voor elkaar weergeeft.

Het prijskaartje

Als je denkt dat je de hoofdprijs betaalt voor een houten trouwring met goud, valt dat 100 procent mee. Dat komt omdat Merieke 9 karaats goud gebruikt in de ringen, in plaats van de standaard 14 of 18 karaats goud die in de edelsmederij. 9 karaats heeft dezelfde mooie goudgele gloed als 14 karaats. Wil je toch 14 of 18 karaats goud in je houten ring verwerken, dan kan dat ook. De prijs valt dan natuurlijk wel hoger uit.

Over TimberRing

Het grote voordeel is dat Merieke jaren gewerkt heeft als goudsmid. Zij weet dus goed hoe een ring gesmeed dient te worden. De inspiratie voor TimberRing kwam toen zij in een houtwerkplaats tegen resthout aanliep. Van goudsmid werd Merieke dus “houtsmid”. Kies je voor een TimberRing dan krijg je een hardhouten ring. Elke houtsoort heeft zijn eigen kenmerken waaronder de structuur, het gewicht en de tekening. Hout is niet voor niets een product met karakter. Kijk eens bij onze collectie op de website en laat je inspireren. Langskomen in het atelier mag natuurlijk ook, want in levende lijve zijn de ringen nog mooier om te zien.