Bomen vormen een essentieel onderdeel van het leven op aarde. We moeten dus zuinig zijn op onze bomen en bossen. En vooral op onze tropische bossen. Want de bomen in deze bossen zijn niet meer of nog zeer moeilijk aan te planten. Het onachtzame kappen van tropische bossen vormt een belangrijke factor in de opwarming van de aarde.

Het ecologisch bewustzijn neemt gelukkig steeds meer toe. We realiseren ons in toenemende mate dat we uiterst afhankelijk zijn van onze bomen en onze bossen. TimberRing wil dit groeiende ecologische bewustzijn op een kunstzinnige manier uitdrukken en maakt duidelijk dat hout een product is dat we moeten koesteren. 

TimberRing maakt gebruik van “afvalhout”. Dit “afvalhout” is het restmateriaal dat overblijft na het produceren van hardhouten meubels, parketten, kozijnen enz. Zo zorgt TimberRing er in ieder geval voor dat niets van de boom verloren gaat en onderstreept met z’n bijzondere design de schoonheid en vooral de kostbaarheid van hout.

Ieder houtsoort heeft haar eigen specifieke kleur, structuur, tekening en gewicht. TimberRing maakt op ambachtelijke wijze gebruik van deze kwaliteiten. TimberRing is net zo veelzijdig als hout zelf. Door houtsoorten te combineren ontstaan er unieke composities. Zilver wordt soms aan het hout toegevoegd om de natuurlijke kleuring van hout te ondersteunen. Het hoofdingrediënt is echter altijd hout.

Met TimberRing draagt u letterlijk een stukje natuur in de vorm van een ring

TimberRing onderscheidt zich niet alleen door haar bijzonder design, maar zeker ook door het uitgebalanceerde gebruik van vaak kostbare hardhoutsoorten. Letterlijk kostbaar, maar vooral ook kostbaar in de zin van schaars. Hardhout komt namelijk van bomen die zeer langzaam groeien en niet zomaar meer aangeplant kunnen worden. Met TimberRing draagt u letterlijk een stukje natuur in de vorm van een ring.

MERIEKE WERDLER

In 2002 ben ik, Merieke Werdler, officieel gestart met mijn bedrijf TimberRing. Ik heb hiervoor jaren gewerkt als goudsmid en doordat ik in een houtwerkplaats tegen resthout aanliep en dit mij direct inspireerde, besloot ik hiermee aan de slag te gaan. De liefde voor hout was geboren. In de afgelopen 16 jaar ben ik mij gaan specialiseren in "houtsmeden”. 

Wil je meer weten over TimberRing, een ring bestellen of een afspraak maken? Neem dan gerust contact op.