Over TimberRing

TimberRing is de houtsmederij van mij, Merieke Werdler. Ik werkte al jaren als goudsmid, maar op een dag in 2002 liep ik in een houtwerkplaats tegen een stapel resthout aan.  M’n liefde voor hout was geboren! Geïnspireerd besloot ik hiermee aan de slag te gaan. En zo heb ik me de afgelopen jaren gespecialiseerd in ‘hout smeden’ in plaats van goud smeden.

Kostbaar hardhout

Iedere houtsoort heeft haar eigen specifieke kleur, structuur, tekening en gewicht. Met TimberRing maak ik op ambachtelijke wijze gebruik van deze kwaliteiten. De ontwerpen zijn net zo veelzijdig als het hout zelf. Door houtsoorten te combineren ontstaan er unieke composities. Soms wordt aan het ontwerp zilver of goud toegevoegd, om de natuurlijke kleuring van hout te ondersteunen. Het hoofdingrediënt is echter altijd hout.
Een TimberRing onderscheidt zich niet alleen door haar bijzonder design, maar zeker ook door de uitgebalanceerde samenstelling van vaak kostbare hardhoutsoorten. Letterlijk kostbaar, maar vooral ook kostbaar in de zin van schaars. Hardhout komt namelijk van bomen die zeer langzaam groeien en niet zomaar meer aangeplant kunnen worden. Met een TimberRing draag je een stukje natuur in de vorm van een ring (houten manchetknopen, houten herdenkingssieraden, houten hangers, houten oorsieraden, houten ringen).

Ecologische disclaimer

TimberRing maakt uitsluitend gebruik van afvalhout; restmateriaal dat overblijft na het produceren van hardhouten meubels, parketten, kozijnen enzovoort. Zo zorgt TimberRing dat niets van de boom verloren gaat. Sterker nog: door een bijzondere design onderstrepen we nogmaals de schoonheid en vooral de kostbaarheid van hout.

Immers, bomen vormen een essentieel onderdeel van het leven op aarde. We moeten zuinig zijn op onze bomen en bossen – en vooral op de tropische bossen. Want de bomen in deze bossen zijn niet meer of zeer moeilijk aan te planten, en het onachtzaam kappen van tropische bossen vormt een belangrijke factor bij de opwarming van de aarde.

Gelukkig neemt het ecologisch bewustzijn steeds meer toe. TimberRing wil dit groeiende ecologische bewustzijn op een kunstzinnige manier uitdrukken en maakt duidelijk dat hout een product is dat we moeten koesteren.

 

Met een TimberRing draagt u letterlijk een stukje natuur, in de vorm van een bijzonder sieraad.

Wil je meer weten over TimberRing, een ring bestellen of een afspraak maken? Neem dan gerust contact op.